Vergoeding

Ook in 2024 wordt door verschillende verzekeraars de mindfulness groepstraining (MBSR) of individuele training, geheel of gedeeltelijk vergoed.  De voorwaarde is wel dat de trainer aangesloten is bij de VMBN en opgeleid is in categorie 1.  Voor de vergoedingen van 2024 kunt u hier een overzicht van alle zorgverzekeraars vinden.

Andere tips voor vergoedingen;

Vergoeding via de werkgever
Bijna alle werkgevers hebben een budget preventie, een ziekteverzuimbudget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk.

Via arbodiensten
Werkgevers via arbodiensten benaderen, via bedrijfsartsen en brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw) is een mogelijkheid.

Via het UWV
Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen. Hierbij is van belang om goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.

Via de gemeente
Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Wellicht kunt u een beroep doen op WMO-gelden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook een deel van een MBSR-training voor mantelzorgers.

Contact                                                                                                                                                                                  

Verder is het altijd mogelijk om in overleg tot een oplossing te komen, wanneer een vergoeding niet mogelijk is volgens een reguliere weg.

© 2024 Mindfulness Schaijk . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.